Monday, March 24, 2008

Løgnersken

Han har kun én løgn. Den er overdreven. Unødvendigt lang. Faktisk er den så indlysende løgnagtig at hvis man fik lov at læse den på skrift, ville man bare fnyse irriteret.

Men folk, selv kloge folk, måske især de kloge, romantiske folk, vil gerne tro på ærligheden. Ligesom man gerne vil tro på at romantikere er særlige. Men de fleste jeg har mødt er egentlig ret trivielle.

Om aftenerne folder han sig ud med de kloge folk. Han fortæller dem sin røverhistorie, den eneste løgn han har. Og de tror altid på ham.

Bagefter føler de sig pinligt berørte og griner af deres dumhed.

Det er heldigt for ham. Deres naivitet er hans statusforsikring.

4 comments:

Thurston Magnus said...

Jeg tænkte på, at der er en slags indbygget underminering i denne tekst. I andet afsnit skyder du et "jeg" ind og der rasler hjulene af teksten for mig; problemet værende at du kommer med en personlig vurdering af protagonisten, frem for det mere abstrakte "man." (fx. "de fleste romantikere man møder, er egentlig ret trivielle"). Men idet hele taget, synes jeg linien er unødigt fordømmende, i en tekst der i forvejen nærmest kammer over af indignerethed. Jeg forstår heller ikke sammenblandingen af klog og romantisk, som for mig at se sjældent falder sammen i den samme person. Det er måske min fejlvurdering.

Selve idéen er ret godt formuleret, og jeg kan godt lide at protagonisten fodrer sine omgivelser med løgn og dermed holder dem til, ligesom jeg er ret begejstret for mysteriet i selve løgnen - hvad er den, spekulerer man over?

Write on,

- T

Stine Linnemann said...

Det er ret sødt når du overanalysere. Det er jo bare mig som bitcher over visse folk.

Thurston Magnus said...

Sorry, jeg har en tendens til at tage ting seriøst. Seriøst, forleden flyttede jeg en mand der stod og spærrede på MIT fortov (den direkte vej fra Larsbjørnsstræde til Skt. Pedersstræde, i dette tilfælde).

Han var temmeligt lille, så jeg kunne flytte ham op fra gaden, og sætte ham ned lige en centimeter ud på vejen. Han tog det ikke så seriøst.

BTW: Har du set dette ?:

________________
LITERATURCAFÉ
» Koncert, Pris: Gratis 17-04-2008 19:00 Den ugentlige uundværlige LiteraturCafé med varm mad klokken 19 og musik og oplæsning fra klokken 20. Et par aktuelle forfattere gæster caféen, og vi viser en poesifilm eller to. Fri entré.
___________________

Aner ikke om det er noget, men jeg overvejer at springe på.

Stine Linnemann said...

Hovsa, jeg så først din kommentar nu! Så er det jo for sent til den café. Men måske hvis de holder det en anden gang?